Външното министерство на Ливан изпрати комисия за разследване на посланика му в

...
Външното министерство на Ливан изпрати комисия за разследване на посланика му в
Коментари Харесай

Франция иска имунитета на посланик заради сексуална афера

Външното министерство на Ливан изпрати комисия за следствие на посланика му в Париж Рами Адуан, откакто той беше упрекнат в сексуално посегателство от две някогашни чиновници на посолството, предава Франс 24.

Френското държавно управление прикани ливанските управляващи в събота, 3 юни, да анулират дипломатическия имунитет на Адуан и да му разрешат да бъде съден.

Ливанското външно министерство реши " незабавно да изпрати проверяваща комисия, ръководена от генералния секретар на министерството...в посолството в Париж, с цел да разпита засегнатия дипломат и да изслуша изказванията на личния състав на посолството ", се споделя в изказване.

Комитетът ще се срещне с френските управляващи, с цел да обясни какво е обявено в медиите. Ливан не е известен за това по дипломатически канали, се показва още в изказването.

Първото обвиняване идва от 31-годишна жена през юни 2022 година, като сподели, че е била изнасилена от посланика в персоналния му апартамент през 2020 година, съгласно източници, близки до следствието, потвърждаващи отчет на осведомителния сайт Mediapart.

Тя споделя, че е имала връзка с Адуан, който е правил " психическо и физическо принуждение с ежедневни унижения ".

Втората жена, на 28 години, подаде обвиняване предишния февруари след, както сподели, серия от физически офанзиви, откакто тя отказала полови връзки.

Тя твърди, че той се е опитал да я блъсне с колата си след спор в коридорите на Световния конгрес за мир в Нормандия предходната година.

„ С оглед на сериозността на посочените обстоятелства, считаме за належащо ливанските управляващи да смъкват имунитета на ливанския дипломат в Париж, с цел да улеснят работата на френските правосъдни управляващи “, сподели френското външно министерство.

Адвокатът на Адуан Карим Бейлуни сподели, че неговият клиент " оспорва всички обвинявания в експанзия под каквато и да е форма: вербална, морална, полова ".

Той сподели, че Адуан е имал „ сантиментални връзки “ с двете дами сред 2018 година и 2022 година, които са били „ накъсани от разногласия и разлъка “.

Париж ще изиска от Бейрут още веднъж да в профил ръководителя на дипломатическата си задача по-късно през днешния ден, оповестява AФП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР